COVES D'ARTÀ

Oferta / novetat
Fotos: 
Localització: 
Característiques: 

Les coves d'Artà , pròximes a la platja de Canyamel, es troben a l'interior d'un penya-segat i s’hi accedeix per una majestuosa entrada natural.

Situades en la costa del terme de Capdepera, en el Cap Vermell, les Coves d'Artà estan envoltades de muntanyes que s'aixequen sobre el mar. Es tracta d'unes cavernes espectaculars, un lloc que no has de perdre't. Estan obertes durant tot l'any.

La durada de la visita dura entre 25 i 40 minuts, entrant un únic grup cada mitja hora. S'inclou visita amb guies en espanyol, francès, anglès i alemany. La temperatura interior és d'uns 18º i la humitat del 80%. Cuesta uns 7 euros per als adults i uns 4 euros per als nens l'entrada. Obren a les 10 del matí.

Una vegada franquejada l'entrada, d'una gran altura, s'accedeix a un vast departament anomenat Vestíbul o Saló d'Entrada, en el qual innombrables estalactites de prodigioses formes i extraordinàries proporcions pengen d'una elevada volta. Altes estalagmites s'aixequen del sòl, assemblant formes humanes, espectres misteriosos, immòbils, rígids, indiferents a la mirada de l'home i amb aquesta imponent superioritat de les extraordinàries creacions de la naturalesa.

Durant la visita podràs gaudir de la visió d'una estalactita de 22 metres d'altura a la Sala de la Reina. També assistiràs a un espectacle de llum i so en una altra de les sales coneguda com L'Infern.

Finalment i després de passar per múltiples galeries, cadascuna amb el seu encant, podràs gaudir d'unes espectaculars vistes sobre la badia de Canyamel. En les coves d'Artà les aigües subterrànies que corren sobre jaços impermeables van minant lentament les capes superiors argilenques fins que per fi es desplomen deixant un buit cobert per unes altres capes calcàries o tobáceas que se sostenen a causa de la seva forma abovedada. La formació de les cavernes s'observa en gairebé tots els terrens coneguts però on més abunda és en els calizos, en els quals adquireixen proporcions gegantesques i formes fantàstiques.

Adreça: 
Ctra. de les coves · 07589 Canyamel (Capdepera) · Mallorca
Població: 
Capdepera
Telèfon: 
971 841 293
Comparteix: 
SubcatLlocs: 
Espais Naturals
Amb la col·laboració de l'Ajuntament