CIMALS DE LA SERRA (LIC, ZEPA ES5310027)

Oferta / novetat
Fotos: 
Localització: 
Característiques: 

Extensa àrea muntanyenca del centre i nord de la Serra de Tramuntana que engloba els massissos de Fartàritx, el Tomir, el Massanella, El Puig Major, Tossals, l’Ofre i la Serra d’Alfàbia. Es tracta de les muntanyes més altes de Mallorca i estan formades principalment per calcàries i dolomies del Secundari disposades en sèries d’encavalcaments que formen penya-segats molt importants en direcció SW-NE. Existeixen dos embassaments en la zona.

En la zona trobem una gran varietat d'hàbitats de l'Annex I de la Directiva que es troben bé representats i en bon estat de conservació. La presència de nombroses espècies de plantes que figuren en l'Annex II de la Directiva justifica la seva declaració com LIC. El Voltor negre i l'Àguila pescadora empren la zona com àrea d'alimentació, encara que no hi nidifiquin. Si que ho fan diverses espècies prioritàries de l'Annex I de la Directiva Aus que justifiquen la seva declaració com ZEPA.

L'amenaça principal és l'ús recreatiu no regulat, a la qual cal afegir l'activitat cinegètica intensa i els incendis. (font: Xarxa Natura a les Illes Balears).

ZEPA Espècies presents: Aegypius monachus; Anthus campestris; Calandrella brachydactyla; Galerida theklae.

Adreça: 
07135 Escorca · Mallorca
Població: 
Escorca
Comparteix: 
SubcatLlocs: 
Espais Naturals
Amb la col·laboració de l'Ajuntament